Vydejte se do pětihvězdičkového boutique hotelu Chateau Herálec a jeho prvotřídní zámecké restaurace Honoria za jedinečným gurmánským zážitkem. Pochutnáte si na skvělém degustačním menu „Pánů Trčků z Lípy“ spárovaným s vybranými víny.
Vybrané pokrmy v restauraci Honoria pod taktovkou šéfkuchaře Michaela Zapalače vychází z těch nejlepších tradic české kuchyně a jsou pro vás připraveny v novém svěžím provedení. Na talíří budete mít vždy jen to nejčerstvější z tamního regionu bez chemických přísad a dochucovadel.
Degustační menu „Pánů Trčků z Lípy“ o 6 chodech bude bezvadně doplněno degustací kvalitního českého i světového vína, které dodá jednotlivým pokrmům ten správný šmrnc. Příprava lahodných chodů se neobejde bez použití lokálních surovin od místních dodavatelů, z nichž některé jsou pěstovány přímo na zámku na vlastních zeleninových a bylinkových zahrádkách, ve skleníku nebo na poli pod sýpkou. Samozřejmostí místní kuchyně je vlastní pečivo, koláče a chleba.
Studený předkrm
Roastbeef, lišky, cibule, lanýžový créme fraiche, hořčičná majonéza, chlebový crumble
(Champagne Pierre Courtois, brut)
Polévka
Cibulový krém, pečená cibule, lišky, česnekové krutony, parmezán
(Chablis 2022 „Prestige“, Domaine Chevallier)
Salát
Variace z řepy, hruška, jablko, kroketa z kozího sýru, vlašský ořech, balzamikový gel
(Sauvignon Blanc 2021, Vinařství Smrčka)
Teplý předkrm
Bramborové ravioli, kachní maso, zelí, špek, škvarky, kmínový demi-glace
(Pinot Noir 2021, Vinařství Marko Kristančič)
Hlavní chod
Srnčí hřbet, bramborové rosti, květákové pyré, restovaný květák, ořechová krusta, olej z medvědího česneku, vinná omáčka
(Cuvée Tradition Rouge 2021, Domaine Lefran-Veyrolles)
Dezert
Malinový koláč, vanilkový krém, malinový gel, pusinky, créme fraiche, domácí zmrzlina s bílou čokoládou, čerstvé ovoce
(Carmes de Rieussec 2015, Domaines Barons de Rotschild)
Menu se mění dle aktuálního ročního období. Výše uvádíme vybraný příklad menu.
2 osoby
2 - 3 hodiny
Celoročně
Chateau Herálec
Rezervace je možná nejdříve od 13:00 hodin.
Vydejte se do pětihvězdičkového boutique hotelu Chateau Herálec a jeho prvotřídní zámecké restaurace Honoria za jedinečným gurmánským zážitkem. Pochutnáte si na skvělém degustačním menu „Pánů Trčků z Lípy“ spárovaným s vybranými víny.
Sdílej fotografie ze zážitku a vyhraj!
Vydejte se do pětihvězdičkového boutique hotelu Chateau Herálec a jeho prvotřídní zámecké restaurace Honoria za jedinečným gurmánským zážitkem. Pochutnáte si na skvělém degustačním menu „Pánů Trčků z Lípy“ spárovaným s vybranými víny.
Vybrané pokrmy v restauraci Honoria pod taktovkou šéfkuchaře Michaela Zapalače vychází z těch nejlepších tradic české kuchyně a jsou pro vás připraveny v novém svěžím provedení. Na talíří budete mít vždy jen to nejčerstvější z tamního regionu bez chemických přísad a dochucovadel.
Degustační menu „Pánů Trčků z Lípy“ o 6 chodech bude bezvadně doplněno degustací kvalitního českého i světového vína, které dodá jednotlivým pokrmům ten správný šmrnc. Příprava lahodných chodů se neobejde bez použití lokálních surovin od místních dodavatelů, z nichž některé jsou pěstovány přímo na zámku na vlastních zeleninových a bylinkových zahrádkách, ve skleníku nebo na poli pod sýpkou. Samozřejmostí místní kuchyně je vlastní pečivo, koláče a chleba.
Studený předkrm
Roastbeef, lišky, cibule, lanýžový créme fraiche, hořčičná majonéza, chlebový crumble
(Champagne Pierre Courtois, brut)
Polévka
Cibulový krém, pečená cibule, lišky, česnekové krutony, parmezán
(Chablis 2022 „Prestige“, Domaine Chevallier)
Salát
Variace z řepy, hruška, jablko, kroketa z kozího sýru, vlašský ořech, balzamikový gel
(Sauvignon Blanc 2021, Vinařství Smrčka)
Teplý předkrm
Bramborové ravioli, kachní maso, zelí, špek, škvarky, kmínový demi-glace
(Pinot Noir 2021, Vinařství Marko Kristančič)
Hlavní chod
Srnčí hřbet, bramborové rosti, květákové pyré, restovaný květák, ořechová krusta, olej z medvědího česneku, vinná omáčka
(Cuvée Tradition Rouge 2021, Domaine Lefran-Veyrolles)
Dezert
Malinový koláč, vanilkový krém, malinový gel, pusinky, créme fraiche, domácí zmrzlina s bílou čokoládou, čerstvé ovoce
(Carmes de Rieussec 2015, Domaines Barons de Rotschild)
Menu se mění dle aktuálního ročního období. Výše uvádíme vybraný příklad menu.
2 osoby
2 - 3 hodiny
Celoročně
Chateau Herálec
Rezervace je možná nejdříve od 13:00 hodin.
Degustační 6-chodové menu v zámecké restauraci Chateau Herálec s vinným párováním je originální dárek. Darujte zážitek Degustační 6-chodové menu v zámecké restauraci Chateau Herálec s vinným párováním a dopřejte obdarovanému netradiční zážitek. Zážitkové dárky si získávají v posledních letech stále větší popularitu i v naší republice.
Darujte zážitky jako dárek, když chcete obdarovaného překvapit něčím netradičním. A zážitek Degustační 6-chodové menu v zámecké restauraci Chateau Herálec s vinným párováním určitě patří mezi zážitky , na které se nezapomíná.
Poukaz na zážitek Degustační 6-chodové menu v zámecké restauraci Chateau Herálec s vinným párováním obdržíte v luxusní dárkové krabičce, která obsahuje zážitkový certifikát a průvodní dopis. Na průvodním dopise jsou informace o zážitkuDegustační 6-chodové menu v zámecké restauraci Chateau Herálec s vinným párováním a také zde můžebýt uvedeno Vaše osobní věnování pro obdarovaného. Osobní věnování vyplníte do příslušné kolonky v objednávkovém formuláři.
Agentura ESENNCE je největší online zážitková agentura v ČR. Získala mnoho ocenění a certifikátů kvality.
Agentura na zážitky ESENNCE získala 1. místo v prestižní soutěži ShopRoku v letech 2022, 2021, 2015, 2012, 2011, 2010, 2009 v kategorii Dárky a zážitky.