Co je to Wasabi a jak se pěstuje? Jak se školí a vypadá pravý Sushi mistr? Která část ryby Fugu je jedovatá?
Odpovědi na tyto a mnoho dalších zajímavých otázek Vám během jedinečného kurzu vaření poskytne paní Kristina Kopáčková.
PHDr. Kristina Kopáčková je přední českou japonoložkou a filozofkou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.
Kurzy vedené paní Kopáčkovou jsou obohaceny o její osobní zážitky a zkušenosti z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během kurzu se seznámíte se samotnou praktickou přípravou pokrmů a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z japonské kultury a filozofie tamní gastronomie.
Během tohoto kurzu je názorně ukázána tradiční domácí japonská příprava rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných, pro Japonsko typických, kulinářských triků.
- Tataki (marinovaný tuňák)
- Skládaná vaječná omeleta
- Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
- Kalifornská rolka
- Inari - taštičky
- Šitaké salát
- Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec
- Misoširu (polévka s tófu, řasou a miso paste)
- připravit a ochutit sushi rýži
- usmažit skládanou japonskou omeletu
- zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu)
- naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb
- rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se dobře bavit,
- používat asijská ochucovadla
- a další tipy a triky profesionálů
Účast na kurzu (vstupenku pro 1 osobu).
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
V ceně jsou suroviny, nápoje na uhašení Vaší žízně (welcome drink, voda, džusy, káva, čaj a cca 500 ml vína na osobu z doporučení sommeliéra).
4 hodiny. Začátek v 16.00, konec cca mezi 20.00 až 21.00.
Kurz se koná jednou za dva měsíce.
Praha. Stylový ateliér Ola Kala vybavený moderními francouzskými spotřebiči firmy De-Dietrich a měděným nádobím.
Co je to Wasabi a jak se pěstuje? Jak se školí a vypadá pravý Sushi mistr? Která část ryby Fugu je jedovatá?
Co je to Wasabi a jak se pěstuje? Jak se školí a vypadá pravý Sushi mistr? Která část ryby Fugu je jedovatá?
Odpovědi na tyto a mnoho dalších zajímavých otázek Vám během jedinečného kurzu vaření poskytne paní Kristina Kopáčková.
PHDr. Kristina Kopáčková je přední českou japonoložkou a filozofkou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.
Kurzy vedené paní Kopáčkovou jsou obohaceny o její osobní zážitky a zkušenosti z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během kurzu se seznámíte se samotnou praktickou přípravou pokrmů a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z japonské kultury a filozofie tamní gastronomie.
Během tohoto kurzu je názorně ukázána tradiční domácí japonská příprava rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných, pro Japonsko typických, kulinářských triků.
- Tataki (marinovaný tuňák)
- Skládaná vaječná omeleta
- Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
- Kalifornská rolka
- Inari - taštičky
- Šitaké salát
- Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec
- Misoširu (polévka s tófu, řasou a miso paste)
- připravit a ochutit sushi rýži
- usmažit skládanou japonskou omeletu
- zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu)
- naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb
- rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se dobře bavit,
- používat asijská ochucovadla
- a další tipy a triky profesionálů
Účast na kurzu (vstupenku pro 1 osobu).
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
V ceně jsou suroviny, nápoje na uhašení Vaší žízně (welcome drink, voda, džusy, káva, čaj a cca 500 ml vína na osobu z doporučení sommeliéra).
4 hodiny. Začátek v 16.00, konec cca mezi 20.00 až 21.00.
Kurz se koná jednou za dva měsíce.
Praha. Stylový ateliér Ola Kala vybavený moderními francouzskými spotřebiči firmy De-Dietrich a měděným nádobím.
Sushi - tajemství japonské kuchyně je originální dárek. Darujte zážitek Sushi - tajemství japonské kuchyně a dopřejte obdarovanému netradiční zážitek. Zážitkové dárky si získávají v posledních letech stále větší popularitu i v naší republice.
Darujte zážitky jako dárek, když chcete obdarovaného překvapit něčím netradičním. A zážitek Sushi - tajemství japonské kuchyně určitě patří mezi zážitky , na které se nezapomíná.
Poukaz na zážitek Sushi - tajemství japonské kuchyně obdržíte v luxusní dárkové krabičce, která obsahuje zážitkový certifikát a průvodní dopis. Na průvodním dopise jsou informace o zážitkuSushi - tajemství japonské kuchyně a také zde můžebýt uvedeno Vaše osobní věnování pro obdarovaného. Osobní věnování vyplníte do příslušné kolonky v objednávkovém formuláři.
Agentura ESENNCE je největší online zážitková agentura v ČR. Získala mnoho ocenění a certifikátů kvality.
Agentura na zážitky ESENNCE získala 1. místo v prestižní soutěži ShopRoku v letech 2015, 2012, 2011, 2010, 2009 v kategorii Dárky a zážitky.